Най-бързият чийзкейк, без желатин, без печене

Ако сте попаднали на няколко десерта в блога, сигурно вече сте забелязали афинитета ми към горски плодове, а в най-голяма степен – нейно величество малината! (Включително напитка – МАЛИНАДА!) С многобройните си ползи и свежест, горските плодове влизат в топ класациите за най-подходящи плодове за десерти и то и заради страхотният им апетитен външен вид.

Ако сте на диета и този чийзкейк ще я наруши, бързайте да видите алтернативна рецепта с горски плодове в сайта, а именно чия пудинг с горски плодове.

Ако пък ви предстои празник или просто следобяд, в който искате да поглезите вас и семейството ви, се развихрете с торта „шоко-глезотийка“

И не на последно място, ако нямате много време и искате бърз и много вкусен десерт, с който да зарадвате всички и най-вече себе си, продължавайте да четете 😉

За да направите апетитен малинов чийзкейк, ще ви бъдат необходими:

250гр. натрошени какаови бисквити

100гр. масло

500гр. маскарпоне

Една кофичка заквасена сметана

1 конфитюр от малини

150гр. пудра захар

Горски плодове за украса и мента

Стъпките към този разкош са следните:
1. Натрошете бисквити и ги разбъркайте с маслото, като натискате хубаво, за да оформите плътна и стабилна основа и борд настрани. Оставете в хладилника да се втърдява.

2. През това време смесете заквасената сметана с маскарпонето, за да получите плътен и пухкав крем. Добавете пудрата захар към сместа.

3. Разделете сместа на 2 части. Към едната добавете половината от конфитюра с малини и разбъркайте. Бялата смес намажете директно върху основата от бисквитки.

А след това намажете и Розовата смес.

4.Разпределете добре розовата смес и по краищата.

5.Тортата ви е почти готова. Нека я оставим да престои в хладилника за поне 2ч., за да стегне.

Ако сте имали търпение досега – остана най-приятната част, а именно украсата!

6. На първо място, остатъкът от конфитюра разпределих по края на тортата. Над него, за контраст добавих още един кръг от боровинки, зелени листа от мента, къпини, а в центъра, разбира се, няма коя друга да е – нейно величество малината отново обира овациите.

Целта на разпределението беше да има 8 равни парчета, но винаги може да се експериментира с презентациите. Все по-модерни стават асиметричните такива, които мога да покажа за бъдеще.

Пожелавам ви приятно наслаждение на това изкушение … при нас свърши за един ден!

Recommended Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »