Сурова шоколадова торта “Bounty„


Тази рецепта е препратка към любимото ми десертче баунти, както и за всички, които не могат да устоят на комбинацията шоколад и кокос !


Тортата е бърза и вкусна, не е трудоемка и със сигурност ще ви засити в дни, в които имате нужда от енергия и доза шоколад за деня!

За торта „bounty“ ще бъдат необходими:

Голям пакет бишкоти (около 350-400 гр.)

Мляко, което ще служи за напояване на бишкотите

Черен шоколад – 300 грама

Кокосови стърготини – 300-320 грама

Кондензирано мляко

Сметана за готвене – 300мл

Допълнителни подправки: сол и джинджифил
п.с: не съм добавяла допълнително захар, тъй като кондензираното мляко беше подсладено

Стъпки:


Шоколадов ганаш 2:1


Използваме сместа за пълнеж на тортата.
Комбинацията е 2:1 (сметана: шоколад)
Необходими са : 200 мл готварска сметана и 100 грама черен шоколад.
Загряваме сметаната до почти вряло състояние, след което добавяме към нея нарязания на ситно черен шоколад.
Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
По желание за допълнително засилване на аромата на шоколада, добавяме щипка джинджифил и сол. Оставяме сместа да се охлади и я покриваме с прозрачно фолио. Прибираме я в хладилника за 1 ч.

Tips and tricks: Когато покривате сместа с прозрачно фолио не оставяйте въздух, който ще образува коричка на повърхността, което след това води до образуване на нежелани бучки в крема.


Кокосов крем

За приготвянето на кокосовия крем ще бъдат необходими малко повече от половин кофичка кондензирано мляко и около 80 грама кокосови стърготини. Смесете продуктите до получаване на лепкава, полутвърда смес, която ще бъде кремът във втория слой от тортата. Приберете кремът в хладилника, за да стегне 10 минути.

Ако желаете по-наситен вкус на кокосовия крем, може да сложите цяла кофичка кондензирано мляко и около 130-150 грама кокосови стърготини.


След като шоколадовия крем е престоял в хладилника 1 час, го разбиваме с миксер на бавна степен, като колкото повече разбиваме, толкова по-гъст ще стане крема. Аз лично избрах да бъде с консистенцията на смес за кекс, за да може лесно да се разпредели в тавата за тортата.

След това напояваме бишкотите с мляко и ги нареждаме в съда, който ще използваме. Разпределяме върху тях шоколадовия крем. Добавяме втори ред бишкоти. Прибавяме и слоя от кокосов крем. Завършваме с трети ред бишкоти.


Шоколадов ганаш 1:1

Използваме сместа за заливка на тортата.
Комбинацията е 1:1 (сметана:шоколад)
Необходими са: 100 мл сметана и 100 гр шоколад. Загряваме сметаната до почти вряло състояние, след което добавяме към нея нарязания на ситно черен шоколад. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Този път няма да оставяме ганашът да престои в хладилника, а ще го залеем върху тортата, докато е още топъл, за да изстине равномерно.


Баунти десертчета за украса:

Използваме остатъка от кондензираното мляко (около половин кофичка) и около 200 грама кокосови стърготини. Целта е да се получи смес с твърда консистенция. Прибираме я във фризера за 10 мин.

След като я извадим от фризера, с мокри ръце, я разпределяме в квадратна купа.

След това я нарязваме на парчета (вафлички) и отново ги връщаме във фризера за още 5-10 минути.
Разтапяме шоколад на водна баня (около 100 грама), в който ще потопим, вафличките и украсим тортата.

Recommended Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »